Skip to main content
Nieuws-home

Volg zeebaars SB90 op zijn weg door de Waddenzee

By 29 juli 2022No Comments

NIEUWS

Het verhaal van zeebaars SB90         

28 juli 2022

Het zenderen en tracken van vis in de Waddenzee

Hoe gebruiken grote vissen de Waddenzee?

Het voordeel van grote vissoorten is dat we ze individueel kunnen volgen door ze een zender mee te geven. Hiermee kunnen we zien hoe en wanneer deze soorten de Waddenzee gebruiken. Dat biedt in de toekomst mogelijk handvaten om het aantal grote vis weer toe te laten nemen. In deze video legt onderzoekster Jena Edwards uit hoe dat in zijn werk gaat.

foto + video: Jena Edwards

LAATSTE NIEUWS

Margot observeert vissen met geluidsgolven

By Nieuws-home

Akoestische meetapparatuur op de bodem van het Marsdiep geeft promovendus Margot Maathuis informatie over visscholen in de Waddenzee. Om die info ook op haar computer te krijgen, moet ze de apparatuur eens in de twee maanden omhoog halen. Dat gebeurt met groot materieel, en blijkt zo eenvoudig nog niet.

Lees meer

Waddentools Symposium 30 juni

By Nieuws-home

Afgelopen jaren is Waddentools van start gegaan met onderzoek naar maatregelen voor herstel van de Waddenzee. De onderzoekers van de deelprojecten Wij & Wadvogels, Waddentools Swimway Waddenzee en Waddenmozaïek presenteerden op 30 juni hun eerste resultaten.

Lees meer

Echolood in de Eems

By Nieuws-home

Op 10 maart is er in het kader van het Waddentools Swimway project door Rijkswaterstaat vaste echoloodapparatuur geplaatst in de Eems. Vorig jaar werd soortgelijke apparatuur ook al geplaatst in het Marsdiep. Met behulp van deze apparatuur onderzoekt Margot Maathuis het gedrag en de biomassa van vis in de Waddenzee.

Lees meer